Українцям приходять завищені платіжки за газ: у чому причина

1
Українцям приходять завищені платіжки за газ: у чому причина
У «Нафтогазі» у відповідь на скаргу клієнтки про те, що їй надійшла завищена платіжка за газ, назвали можливу причину помилки. Якщо вчасно не подати показання лічильника, компанія виставить рахунок, у якому використовує минулорічний місячний обсяг споживання блакитного палива. А це може бути більше газу, ніж ви витратили цього року.

Про це йдеться у роз'ясненні компанії, опублікованому на офіційній сторінці у Facebook.

Так, після скарги у клієнтки в «Нафтогазі» перевірили, коли востаннє вона подавала показання лічильника. Виявилося, що вона не передала його з травня до серпня, як результат, їй порахували платіжку за усередненим споживанням.

Щоб не отримати платіжку з помилкою, необхідно самостійно вносити показання лічильника з 28 по 5 число щомісяця. Навіть якщо ви не живете в будинку і не користуєтеся газом, але не хочете його відключати, щомісяця потрібно подавати актуальні показання лічильника (навіть якщо за місяць цифра не змінилася).

«Побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природного газу розраховується за лічильником газу, зобов'язаний щомісяця станом на 1 число місяця знімати фактичні показники лічильника газу та протягом п'яти діб (до 5 числа включно) надавати їх», – йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідіоти!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні