Чому німіють руки під час сну

0
Чому німіють руки під час сну
Деякі люди схильні спускати на гальмах різні неприємні відчуття організму, однак вони часом є симптомами різноманітних захворювань. Інші ж навпаки - влаштовують цілу трагедію через найменшу причину.

Про це пишуть Патріоти України.

Люди, що зіткнулися з проблемою оніміння рук уві сні також діляться на ці два типи. Чи варто переживати, звертатися до лікаря і чи дійсно це серйозна проблема?

Поширені причини оніміння
Найчастіше причини такого неприємного стану досить прозаїчні, і усунувши деякі фактори, легко можна позбутися від цієї проблеми.

Незручне становище уві сні. Вирішити дану проблему, звичайно ж, легко. Досить підібрати для себе максимально комфортну позу перед сном.

Неправильно підібрана подушка – занадто жорстка або ж навпаки, м’яка. Подушку варто вибрати середньої жорсткості, бажано ортопедичну.

Вживання перед сном алкогольних напоїв.

Брак кальцію. Для збільшення рівня кальцію в організмі необхідно приймати в їжу сир, бобові, мигдаль, лосось, йогурти, сир.

Однак не завжди причини настільки прості і очевидні. Оніміння рук уві сні пов’язано з багатьма іншими хворобами, часто – з професійними.

Оніміння рук через хвороби
Руки можуть німіти як в стані неспання, так і уві сні через деякі захворювання.

Однією з таких хвороб є так званий тунельний синдром. З’являється синдром у людей, що працюють здебільшого за рахунок пальців – музикантів, художників, письменників. Синдром – неврологічний стан, що виявляється зниженою чутливістю зап’ястя, болем.

Інша причина оніміння рук уві сні – хвороби опорно-рухового апарату, до яких відносяться різноманітні захворювання хребта, ніг, рук. Схильні до нічного оніміння рук і люди, які страждають на анемію і ВСД (вегето-судинну дистонію) . Пов’язано це з гіпоксією – недоліком необхідної кількості кисню як для мозку, так і для всього організму. Системи людського організму перестають працювати в тонусі, як наслідок – оніміння кінцівок.

Вагітність. Для вагітних оніміння кінцівок не рідкість. Пов’язано це із загальним стресом для організму, зміною гормонального стану.

Хвороби судин. Проблема набагато серйозніша, адже в даному випадку оніміння виникає через закупорку судин бляшками, тромбом.

Защемлення нерва. Така патологія виникає у людей, що довгий час працюють за комп’ютером, які сидять в одноманітній позі. Тіло втомлюється протягом дня, результат виражається в онімінні рук вночі.

Порушення кровотоку. Відбувається це через сон спільно з партнером – наприклад, коли дівчина/жінка спить на руці чоловіка всю ніч. Вранці це, безсумнівно, проявить себе у вигляді занімілих рук.

Брак деяких вітамінів, наприклад, B -12. Недолік будь-якого мікро і макроелемента веде за собою негативні наслідки для організму – в даному випадку, оніміння кінцівок під час сну.

Що робити, коли уві сні німіють руки
Як ви помітили, причиною оніміння рук уві сні можуть бути як прості речі, так і серйозні патології. Якщо оніміння турбує вас нетривалу кількість часу, проходить швидко і не залишає більше ніяких інших тривожних факторів – приводу для занепокоєння немає. Частіше робіть гімнастику , активно розминаючи руки. Так ви поліпшите кровообіг.

Однак якщо оніміння турбує практично кожну ніч і буває не тільки уві сні – необхідно звернутися до лікаря, пройти всі необхідні аналізи та обстеження на предмет наявності серйозних хвороб внутрішніх органів і органів опорно-рухового апарату. Будьте готові до того, що доведеться дотримуватися спеціальної лікувальної дієти, відмовитися від шкідливих звичок і переглянути звичний спосіб життя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні