На західному кордоні затримали рейсовий автобус: що сталося

0
На західному кордоні затримали рейсовий автобус: що сталося
Закарпатські митники вилучили у водія рейсового автобуса понад 30 незадекларованих коронарних на понад 700 тисяч гривень.

Про це йдеться на сторінці Закарпатської митниці.

Дороговартістний імпортний товар водій рейсового автобуса намагався завезти під виглядом особистих речей, щоб уникнути декларування.

Повертаючись з Італії, 36-річний водій рейсового автобуса Гроттамінарда - Хмельницький під час проходження митного контролю обрав «червоний коридор». У декларації вказав про наявність багажу виключно з особистими речами у кількості 10 місць та усно заперечив про переміщення через кордон будь-яких інших товарів.

Втім інспектори-пошуківці перевірили транспортний засіб та виявили серед коробок новенькі медичні пристрої. За попередньою оцінкою, вартість подібних імплантатів за 1 штуку коливається від 20 до 35 тис. грн, тож загальна сума виявленого товару перевищує 700 тис. грн. Це при тому, що митне законодавство дозволяє одній особі ввозити товар без декларування та оподаткування, якщо його загальна вартість становить до 500 євро та вага – до 50 кг.

Зауважимо, що у подібних випадках водії відмовляються визнавати предмети правопорушення своєю власністю. Не став виключенням і цей випадок, перевізник «скинув» вину на незнайомого італійця, який попросив його доставити велику коробку в Україну.

Наразі незадекларований товар, остаточну вартість якого визначить спеціаліст-експерт, вилучили. Справу розглядатиме Закарпатська митниця. Додамо, що санкції зазначеної статті митного законодавства (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами) передбачають накладення штрафу в розмірі 30% від вартості предметів правопорушення.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні