Стало відомо, чому померла Ніна Матвієнко

0
Стало відомо, чому померла Ніна Матвієнко
Легендарна українська співачка Ніна Матвієнко боролася з важкою недугою – пережила кілька операцій і померла у лікарні. Друзі та колеги артистки до останнього вірили, що станеться диво, і вона видужає.

Про це пише Обозреватель.

Співачка та телеведуча Анжеліка Рудницька, котра дружила з Ніною Митрофанівною багато років, зізналася, що оточення Матвієнко знало про тяжку хворобу. А Ольга Сумська розповіла нам, що недуга поборола легенду за кілька місяців.

«Вона ж дуже сильна, скільки всього пережила – і вистояла. Сподівалася, що внутрішня сила допоможе їй подолати хворобу. Вона народилася у важкий післявоєнний 1947 рік – тоді дуже багато дітей не вижили. В мене мама з цього року, я знаю з розповідей бабусі, як було важко. Ми, її друзі, дізналися про хворобу відносно недавно. Мовчали, бо вона не хотіла показуватися слабкою. Я запитувала Тоню, чи можна приїхати в лікарню, відповіла, що мама не хоче, щоб її бачили такою. Вона до останнього турбувалася, щоб залишатися справжньою княгинею», – поділилася Рудницька.

Народна артистка України Валентина Ковальська, яка дружила з Ніною Матвієнко майже 60 років, згадала, що бачилася з Ніною Митрофанівною влітку, і тоді нічого не віщувало біди.

«Їздили разом на день народження Івана Миколайчука на Буковину. Зустріч була призначена на 10 ранку, побоювалися, що ніхто не прийде. А людей було! Потім поїхали до музею Миколайчука в його рідному селі, згодом – в одну із шкіл, ввечері – був ще один захід. І Ніна все це витримала, не було навіть натяку на те, що погано себе почуває. Вона мала дуже гарний вигляд», - каже Ковальська.

«Я знала, що Ніна лежить в лікарні, що їй зробили операції, але була впевнена, що її витягнуть. Робили операцію на підшлунковій, а потім ніби на нирках. Уточнення, чим саме хворіє – цього не було. Я думала: ну буває, вік. Підтримувала, висилала всякі смішинки. Вона мені написала: «Вже одна операція пройшла, ще другу чекаю». Після другої прислала фото. Сиділа в кріслі, мала гарний вигляд, правда, з коротко підстриженим волоссям. Написала: «Я вже можу сидіти, слава Богу». Я відповіла: «Ти будеш не тільки сидіти, а й літати на крилах пісень». Хіба ж могла подумати, що все так страшно?», - додає подруга Ніни Матвієнко.

Співачка Оксана Муха, розповідаючи про Ніну Митрофанівну, поділилася своїм досвідом боротьби з онкозахворюванням: «Я теж довго мовчала про свою хворобу. Я вважаю, що такі хвороби є виною людей, які заздрять та ненавидять – вони посилають жахливу енергію на людей, які відкриті душею та серцем. Рак сам по собі не з’являється – це на совісті поганих людей».

«Останній раз ми спілкувалися в кінці серпня. Ніна не сказала мені про хворобу. Вислала фото, де вона підстрижена коротко. Я запитала, що сталося: така рішуча зміна. Вона: «Не переживай, все добре. Набридло довге волосся». А я не наважилася лізти в душу», - додала Оксана.

«Не знаю, чому так швидко і чи можна було врятувати. Ще на Різдво ми разом сиділи за одним столом. Це були Карпати. Ніночка була така прекрасна, сяюча, життєрадісна – навіть думки не виникало, що скоро все стане по-іншому. Красуня, енергетика зашкалювала, розкішне вбрання, посмішка. Ми зустрічалися на концертах для військових цієї весни та влітку… Декілька місяців – і отака страшна новина. Ми всі шоковані», - каже акторка Ольга Сумська.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні