На заході України працівники ТЦК побили мобілізованих: поліція відкрила справу

0
На заході України працівники ТЦК побили мобілізованих: поліція відкрила справу
У Тернополі працівники територіального центру комплектування (ТЦК) побили двох громадян. Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомила речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко в коментарі місцевому виданню «20 хвилин».

Мережею поширилося відео побиття чоловіків співробітниками Тернопільського ТЦК. За даними видання, Державне бюро розслідувань (ДБР) внесло відомості про інцидент до Єдиного реєстру досудових розслідувань.



Згодом Шевченко підтверила відкриття кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України. За її словами, йдеться про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Санкція статті передбачає від восьми до 12 років позбавлення волі.

На це відео вже відреагував і міський голова: «Звертаюся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування. Є інформація, що ваші «окремі» працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для «окремих» працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими».

Мер також закликав тернополян повідомляти про випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів у військову прокуратуру та поліцію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні