Деяким українцям можуть перестати виплачувати пенсії

0
Деяким українцям можуть перестати виплачувати пенсії
Деяких пенсіонерів можуть позбавити пенсій – це стосується осіб, що перебувають за кордоном і не проходять щорічної фізичної ідентифікації в установах банків на території України.

Про це йдеться у картці законопроєкту №9453, пише Апостроф.

Зазначається, що перелік причин для припинення пенсійних виплат українцям Верховна Рада ухвалила у першому читанні.

Так, для внесення змін до Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» виникає необхідність у включенні терміну «фізична ідентифікація». Основна мета цього законопроєкту полягає в розширенні можливостей і уніфікації процедури ідентифікації для всіх громадян, зокрема для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Це спрямовано на уникнення будь-якої дискримінації та забезпечення рівних прав і можливостей для всіх пенсіонерів.

Парламентарії внесли пропозицію щодо доповнення Закону новою статтею 47-1. В цій статті передбачено, що виплата пенсій особам, які тимчасово проживають за межами України, буде здійснюватися на їхні поточні рахунки, які відкриті в банківських установах, розташованих на території України. Однак, ця виплата можлива тільки у випадку, коли особа пройшла процедуру фізичної ідентифікації до 31 грудня кожного року.

Якщо зміни до законодавства набудуть чинності в поточному році, це може створити проблеми для багатьох українських пенсіонерів, які перебувають за кордоном. Основна причина цих проблем полягає в тому, що до 31 грудня лишається обмежений проміжок часу для проходження процедури фізичної ідентифікації.

У законопроєкті, окрім переїзду за кордон, автори пропонують також інші підстави для можливості позбавлення пенсії. Ось декілька з них:

1. Припинення (зупинення) виплати пенсії у разі визнання особи зниклою безвісти.
2. Якщо людина не з'являється за своєю пенсією протягом певного часу, то нарахування пенсії у будь-якому разі припинять.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні