Що буде з організмом, якщо їсти гарбуз щодня

0
Що буде з організмом, якщо їсти гарбуз щодня
Восени у свій раціон потрібно ввести гарбуз. Він багатий клітковиною і навіть може задовільнити її щоденну норму.

Через вміст клітковини додавання гарбуза до вашого раціону може покращити регулярність і здоров'я кишківника, пише ncbi, передає gazeta.ua.

"Клітковина також корисна для виведення холестерину з організму і для балансу цукру в крові та довшого збереження відчуття ситості", - каже американська дослідниця та дієтологиня Елізабет Уорд.

Чим корисний гарбуз
Покращує стан шкіри

Гарбуз містить трійку вітамінів, які підтримують шкіру — вітамін А, вітамін С і вітамін Е. В одній чашці пюре з гарбуза ви отримаєте приблизно 10 мікрограмів вітаміну С (добова норма становить від 75 до 90 мікрограмів), приблизно 1900 мікрограмів вітаміну А (ДВ становить 700-900 мікрограмів) і 2,5 мікрограма вітамін Е (ДВ становить 15 мкг).

Бета-каротин перетворюється в організмі на вітамін А і допомагає захистити клітини шкіри від пошкодження шкідливими УФ-променями, вітамін С необхідний для виробництва колагену та зволоження, а вітамін Е є потужним антиоксидантом, який допомагає захистити від пошкодження вільними радикалами.

Допомагає здоров'ю очей
Гарбуз сповнений корисних вітамінів, мінералів і потужних антиоксидантів. Наприклад, гарбуз містить специфічний антиоксидант під назвою бета-каротин, який є сполукою, що надає продукту насиченого оранжевого кольору, а також забезпечує користь для здоров'я очей.

Бета-каротин — це потужний рослинний пігмент, який в організмі перетворюється на вітамін А, а він відіграє вирішальну роль у підтримці здоров'я очей.

Гарбуз також є одним із найкращих джерел лютеїну та зеаксантину, двох сполук, пов'язаних зі зниженням ризику вікової дегенерації жовтої плями та катаракти.

Зміцнює імунітет
Завдяки високому вмісту в гарбузі вітамінів А і С гарбуз також є овочем, який допомагає зміцнити імунну систему. Гарбуз має високий вміст антиоксидантів і вітамінів А і С, які по-різному допомагають зміцнити нашу імунну систему. Це ще одна причина додати його до раціону у холодну пору року.

Гарбуз забезпечує калієм
В одній чашці гарбуза міститься приблизно 500 мікрограмів калію. Оскільки добова норма становить 4700 мікрограмів, це не покриє всього, але для початку підійде.

Калій необхідний організму для підтримки нормального артеріального тиску, серцебиття та роботи м'язів. Калій необхідний для здорового скорочення м'язів. Дефіцит калію може призвести до утворення каменів у нирках і обміну кісткової тканини або руйнування кісткової тканини.

Користь для серця
Калій, вітамін С, клітковина та високий вміст антиоксидантів у гарбузі захищають серце.

Калій необхідний для зниження та контролю рівня артеріального тиску, що безпосередньо впливає на здоров'я серця, оскільки занадто сильний тиск на артерії може перешкоджати кровотоку.

Харчові волокна мають вирішальне значення для зниження рівня холестерину та контролю ризику серцево-судинних захворювань.

Насіння гарбуза має поживну цінність
Гарбузове насіння містить рослинний білок, клітковину та здорові жири, а також є гарним джерелом цинку, який корисний для здоров'я шкіри та імунітету.

Восени найкраще збагатити свій раціон овочами, багатими на вітаміни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні