В Україні на кордоні з Польщею у чоловіка вилучили вантажівку: що сталося

0
В Україні на кордоні з Польщею у чоловіка вилучили вантажівку: що сталося
У пункті пропуску «Угринів» на кордоні з Польщею львівські митники затримали вантажівку Renault з будівельними матеріалами на 1,5 млн грн, які водій намагався перевезти під виглядом гуманітарної допомоги. Вантаж вилучили, його долю вирішить суд.

Про це пише ZAXID.NET.

Як розповіли у середу, 4 жовтня, у Львівській митниці 35-річний водій з Волинської області в’їжджав в Україну через пункт пропуску «Угринів-Долгобичув». Під час проходження митного контролю водій вказав у декларації, що переміщує на адресу однієї з релігійних організацій гуманітарну допомогу: будівельну піну, епоксидну смолу, скловолокно, затверджувач тощо.

Однак під час огляду автомобіля працівники митниці виявили, що переміщувані товари не відповідають описаним у митній декларації. Крім того, документи, виявлені серед особистих речей водія, підтверджували, що ці товари експортувала польська фірма на адресу українського приватного підприємства.

Для перевірки законності переміщення вантажу львівські митники звернулися до польської фірми, зазначеної у документах. Відтак, польські експортери підтвердили, що товар, вагою 2,8 тонни та орієнтованою вартістю близько 1,5 млн грн насправді перевозився на адресу фірми в Житомирській області.

Водію загрожує відповідальність за переміщення товарів з приховуванням від митного контролю (ч.1 ст. 483 МКУ). Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів та їх конфіскацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні