Скільки росіян підтримують війну в Україні

0
Скільки росіян підтримують війну в Україні
Підтримка жителів Росії війни проти України залишається стабільно високою з лютого 2022 року. Половина хочуть переговорів за своїх умов, а 60% бояться мобілізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на опитування незалежного «Левада-центру».

У вересні підтримка війни значно не змінилася: 73% схвалюють вторгнення в Україну (у серпні - 70%). Не підтримують 20% (у серпні - 21%).

Як і в попередні місяці (за винятком травня 2023 р.) прихильників переходу до мирних переговорів дещо більше, ніж противників, у вересні перших – 51% респондентів (у серпні – 50%).

Москва виділяється і натомість інших населених пунктів. Москвичі меншою мірою готові переходити до мирних переговорів - лише 35%, тоді як в інших населених пунктах вважають, що треба розпочинати мирні переговори близько половини опитаних.

Порівняно з минулим виміром, практично не змінився і залишається високим рівень занепокоєння росіян можливістю обстрілів російських територій - 91% (93% у березні), постачаннями країнами заходу озброєння ЗСУ - 79% (80% у березні), контрнаступом ЗСУ - 62% (У березні 67%).

За останні півроку кількість жителів, які побоюються загальної мобілізації, значно не змінилася. Побоюються мобілізації 59% опитаних, 37% - не побоюються. Рідше за інших побоюються мобілізації жителі Москви.

Опитування «Левада-центру» проведено 21-27 вересня 2023 року серед 1633 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні