Захід блокує поставки зброї до України: у чому причина

1
Захід блокує поставки зброї до України: у чому причина
Україну «заганяють» в глухий кут тим, що країни-партнери відмовляються надавати грошову допомогу та зброю.

Про це повідомив політолог Микола Давидюк, пише ТСН.

За його словами, Україна зараз «сидить на дуже незручному шпагаті»: коли одни не хочуть давати гроші, а другі - зброю.

«Британія заявила про те, що вичерпала можливості підтримувати Україну саме зброєю і звернулася до інших союзників. Зі схожою заявою виходить Європа на форумі безпекових індустрій, говорить про те, шо «так, ми теж вичерпали себе»... Про це пише The Telegraph і потім є ще посилання на Politico, і Politico теж про це говорить аналогічну історію, але вже про Європейський союз. Що вони вже не можуть давати з власних запасів, а хочуть, щоб теж включалися інші країни і Україна більше виробляла сама… Таке враження, що йде певна «змова», нас трошки заганяють в глухий кут. Так, частково це правда, але це через корупцію», - пояснив Микола Давидюк.

Він зазначив з посиланням на джерела в Верховній Раді, що західні партнери просять владу України протягом двох тижнів звільнити декількох топ-посадовців. Водночас експерт не уточнив, про кого саме йде мова.

«Або одного їхнього керівника, або двох його заступників... Захід каже, що на цих трьох людях – головна корупція, вибирайте, що ви хочете... Просили звільнити трьох, наші вирішили двох з трьох звільнити в Офісі президента... Це має розблокувати поставки зброї і грошей хоча б частково на певний період... Нам з цієї кризи треба вийти... для нас це момент самовиживання, нас і нашої країни. Говорю з деякими дипломатами – у них просто волосся стає дибки. Вони кажуть: «ми не могли ніколи уявити, що у вас знайдеться якась паршива вівця будь-де на будь-якому рівні, яка може собі морально дозволити красти в Україні в час війні», - додав політолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
таких паршивих овець вагон з верху до низу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні