Стало відомо, які продукти подорожчають у жовтні

0
Стало відомо, які продукти подорожчають у жовтні
В Україні цієї осені можуть здорожчати одразу кілька основних харчових продуктів. Зокрема, може вирости вартість хліба, м'яса та молокопродукції. Ціни на хліб, ймовірно, почнуть зростати, оскільки борошно подорожчало на 5-7%.

Про це розповів радник директора з агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" у Львові Іван Стефанишин РБК-Україна.

"Цього року аграрії використовували менше добрив та захисту від пошкодження шкідниками. Коли засівали озиму пшеницю, ціни на добрива різко зросли, і, відповідно, аграрії не мали фінансового запасу. На хліб найближчим часом збільшиться ціна, вже пішла конкуренція за якісне борошно. Далі вона посилюватиметься", – сказав Стефанишин.

Згідно з прогнозом, вартість м'яса та птиці теж зросте, причина – брак ресурсу. "Вартість м'яса однозначно зростатиме, ціна на свинину та птицю вже зросла на 10%. Свинина – через брак ресурсу. Україна втратила селекційно-племінну роботу, знищено 16 породних ліній у свинарстві та ВРХ, відчутно повну залежність від імпорту", – прогнозує експерт.

Також він прогнозує зростання цін на молочні продукти. "Щодо масла – немає видимих причин для зростання вартості, хіба що супутні чинники, як вартість палива, енергетики. Проблема з цукром виникне через світову проблему дефіциту цукру та проблеми Індії. Фактично врожай у нас хороший, площі збільшені, а ціна зростатиме через залежність від світових цін і зростання експорту", – підсумував фахівець.

OBOZREVATEL повідомляв, що в Україні значно зросли ціни на свинину та сало в супермаркетах. Вартість деяких видів м’яса перевищила 260 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні