Хто може очолити ПВК «Вагнер» після смерті Пригожина

0
Хто може очолити ПВК «Вагнер» після смерті Пригожина
Найманці групи "Вагнера" знаходяться в підвішеному стані. Ведуться серйозні суперечки щодо того, хто очолить приватну військову кампанію після смерті Євгена Пригожина.

Про це пишуть Патріоти України.

Аналітики Інституту вивчення війни нагадали, що президент Росії Володимир Путін 29 вересня публічно обійняв колишнього командувача групою "Вагнера" і нинішнього співробітника Міноборони РФ Андрія Трошева і заявив, що вони з Трошевим обговорювали, як він буде брати участь у формуванні нових добровольчих загонів, що виконують бойові завдання переважно в Україні. Деякі елементи групи "Вагнера" негативно відреагували на обійми Путіна Трошева і тепер висунули альтернативного лідера.

Відомий канал Telegram, пов'язаний з Вагнером, оголосив 1 жовтня, що 25-річний син Євгена Пригожина Павло Пригожин взяв на себе "командування" групою "Вагнера" і що він веде переговори з Росгвардією про повернення найманців на фронт в Україну. Відоме джерело, пов'язане з "Вагнером", повідомило, що "вагнерівцям" не доведеться підписувати контракти з Міністерством оборони Росії і що найманці збережуть свою назву, символіку, ідеологію, командирів, управління та існуючі стандартні роботи.

Російське інсайдерське джерело заявило, що Павло Пригожин не є незалежним актором і знаходиться під впливом глави Служби безпеки Вагнера Михайла Ватаніна, вказуючи на те, що деякі співробітники "Вагнера" зацікавлені в згуртуванні навколо пов'язаної з Пригожиним альтернативи Трошеву, навіть якщо ця альтернатива не є незалежною організацією.

Інший прихильник "Вагнера" повідомив 30 вересня, що глава Росгвардіі Віктор Золотов розглядає можливість дозволити найманцям приєднатися до Росгвардіі в якості окремого підрозділу "Вагнера", хоча з боку Павла Пригожина не прокоментували конкретно, як його філія групи "Вагнера" може працювати з Росгвардією.

Неясно, що Кремль думає про відносини між "вагнерівцями" і російським урядом. Росгвардія безпосередньо підпорядковується адміністрації президента Росії, що робить примітними публічні обійми Путіна з Трошевим і підпорядкування елементів "Вагнера" російському Міноборони. Оборонному відомству РФ у будь-якому випадку доведеться надати обладнання та матеріали для відновлення сил ПВК під егідою Росгвардії, оскільки Росгвардія не має матеріально-технічної інфраструктури, щоб зробити це самостійно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні