СБУ затримала агента рф, який намагався вступити до школи «Армії дронів»

0
СБУ затримала агента рф, який намагався вступити до школи «Армії дронів»
Співробітники Служби безпеки провели у Києві багатоетапну спецоперацію, у результаті якої затримали ще одного агента ФСБ. Він збирав розвіддані про спецпідрозділи Збройних сил України та СБУ, які спеціалізуються на використанні безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

"СБУ затримала у столиці агента РФ, який хотів вступити до школи "Армії дронів", щоб шпигувати за українськими військовими. Відповідне завдання ворожий агент отримав від свого російського "куратора" наприкінці літа цього року. Для його виконання поплічник агресора намагався проникнути до однієї з київських шкіл "Армії дронів", – йдеться у повідомленні.

Після зарахування до закладу він мав встановити локації полігонів Сил оборони, де курсантів навчають управляти ударними та розвідувальними безпілотниками.

Також він планував виявити місця базування українських спецпідрозділів БПЛА та їхніх дронів. Окупанти готувались використати розвідінформацію свого агента для здійснення прицільних повітряних атак на об'єкти ЗСУ та Служби безпеки. Крім того, зловмисник обходив вулиці Києва і як пересічний мешканець фіксував локації українських захисників на території міста.

У разі успішного виконання ворожих завдань, російські загарбники "гарантували" своєму агенту грошову винагороду, яка мала зайти на його банківську картку.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника і затримали його на гарячому під час фотографування ним однієї з військових частин у столиці.

Ворожим поплічником виявився 49-річний підприємець із Києва, якого два місяці тому дистанційно завербував представник ФСБ. У поле зору агресора він потрапив за свої антиукраїнські дописи на одному з російських Telegram-каналів.

Подальшу комунікацію здійснювали через анонімний чат у месенджері.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру у державній зраді.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні