На блокпосту чоловіки у військовій формі погрожували зброєю правоохоронцям

0
На блокпосту чоловіки у військовій формі погрожували зброєю правоохоронцям
До правоохоронців на блокпосту, під'їхали чоловіки у військовій формі. Вони погрожували зброєю і вимагали припинити перевірки транспорту.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Харківській області.

«29 вересня близько 15:00 до одного з блокпостів на виїзді з Харкова під'їхали чотири позашляховика. З них вийшли чоловіки у військовій формі, погрожували вогнепальною зброєю усьому зведеному загону, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку», – йдеться у повідомленні поліції.

Чоловіки вимагали припинити перевірки та огляди їх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Того ж дня за слідчі внесли відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Також у соцмережах почали поширювати відповідне відео, на якому бійці представилися військовими з частини А0458 і вимагали перестати оглядати їхні машини. За відкритими даними, частина належить до спецпідрозділу ГУР Kraken.

На відео помітно, як на блокпост підʼїжджають декілька пікапів, з яких вискочили озброєнні чоловіки та націлили зброю на правоохоронців. Потім один з чоловіків у військовій формі спитав, хто старший й почав казати, що їх не можна обстежувати.

Він заявив, що вони тренуються кожного дня, щоб правоохоронці могли спокійно стояти на блокпосту: «Ми тренуємося кожен день, щоб ви тут спокійно стояли й перевіряли, щоб ніяка ДРГ сюди не зайшла. Ви повинні нам допомагати, а не шукати в нас ворогів. Почули? Щоб такого тут більше не було». Наостанок чоловік запевнив, що вони ГУРівці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні