Жіноча правозахисна організація написала заяву у поліцію на Арестовича

0
Жіноча правозахисна організація написала заяву у поліцію на Арестовича
ГО Центр «Жіночі перспективи» звернулася у Головне слідче управління Нацполіції України з приводу сексистських висловлювань колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича на своїх приватних тренінгах.

Про це йдеться на сторінці громадської організації.

Журналістки заявили, що колишній радник Офісу президента на своїх закритих «психологічних семінарах» пропагує насилля та сексизм і просять поліцію відреагувати.

«На своїх закритих лекціях він відкрито популяризує сексизм та нормалізацію насильства щодо жінок. На цих відео ми бачимо ознаки злочину, передбаченого ст. 300 Кримінального кодексу України, а саме пропагують культ насильства і жорстокості», – зазначають експертки центру.

Ця стаття Кримінального кодексу забороняє виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, і передбачає позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Зокрема ексрадник Офісу президента назвав жінок «істотами», яких «хочеться душити». Він зазначив, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, але попри це є «задоволення, яке можна отримати». Фрагменти його висловів опублікували на YouTube-каналі Яна Брензей та Емма Антонюк.

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тр*хнути, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись — далі хочеться придушити на*рін, щоб її ніколи не було. І після цього роки три не розмикати пальців, доки гарантовано не задушиш. Із цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати», – сказав Арестович на своїх семінарах, попри те, що його слухачами були і жінки також.

Ці та інші вислови викликали хвилю обурення. Пізніше, як пише BBC, Арестович пояснив, що ці «уривки вирізані і вирвані з контексту» і назвав матеріал програми «Палає» «спрямованою атакою на репутацію».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні