В який день тижня люди помирають найчастіше

0
В який день тижня люди помирають найчастіше
Попри те, що спрогнозувати точний час смерті людини фактично нереально, учені встановили кілька цікавих фактів щодо цього. Виявилось, що є певний час і навіть день тижня, коли ймовірність померти найвища.

Про це пише Daily Mail, передає 24 канал.

Учені Гарвардської медичної школи виявили наступну закономірність: найчастіше люди помирають об 11 годині ранку. При цьому час смерті залежить від генетики – люди з певним генотипом GG помирають близько 18:00. Крім часу доби, також вдалось встановили "смертоносний" день у році.

Виявилось, що Новий рік є найсмертоноснішим днем у році, це доводять дослідження компанії Philips.

Як цю закономірність пояснюють вчені
Учені переконують, що це не пов'язано зі святковими вечірками, а, скоріше, із загальною напругою під час цієї пори року, зміною режиму і харчуванням, яке зачасту далеке від здорового, а також з ігноруванням поганого самопочуття у передсвятковій метушні.

Є й інші цікаві спостереження. Субота виявилася днем тижня, коли ймовірність померти – найвища. Імовірно, це пов'язано з піком смертності від передозування наркотиками, частотою аварій і застосування вогнепальної зброї у вихідні дні.

Чому ці дані цікаві
Схоже, що науковці усе краще розуміють феномен смерті. І попри те, що момент відходу з цього світу все ще досить таємничий, розуміння чинників, які впливають на це може допомогти людям краще дбати про своє здоров'я і запобігати небезпекам.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні