Стало відомо, у якій області найбільше порушують мовний закон

0
Стало відомо, у якій області найбільше порушують мовний закон
Одещина очолила антирейтинг щодо недотримання використання державної мови у вишах України. Співробітники ЗВО у цьому регіоні часто використовують російську.

Про це пише 24 канал.

Представниця уповноваженого із захисту державної мови на півдні України Ярослава Вітко-Присяжнюк розповіла про проведені заходи держконтролю.

Вітко-Присяжнюк також заявила про складені декілька адміністративних протоколів за такі порушення.

«Усі ці викладачі, з якими я спілкувалась, чудово володіють українською мовою. Викладачі часто апелюють до того, що їх студенти запитували, або вони завжди так викладали. Здебільшого такі випадки фіксувались студентами на відео під час дистанційного навчання, до нас надсилали цілі лекції», – зазначила уповноважена.

Також вона розповіла, що Одеса стабільно – у трійці лідерів щодо порушення мовного законодавства. Найчастіше ці звернення стосуються сфери обслуговування. Також – мови інтернет-ресурсів, реклами та інформації для загального ознайомлення тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні