У Волинській області попрощались із двома військовими, які загинули на сході

0
У Волинській області попрощались із двома військовими, які загинули на сході
Невимовне горе і невтихаючий біль прийшли до Павлівської громади Володимирського району. У селі Старий Порицьк попрощалися із загиблим бойовим медиком 1 стрілецького взводу 1 стрілецької роти в/ч А7064, молодшим сержантом Георгієм Павловичем Семенюком. Чин похорону відбувся 28 вересня 2023 року.

Про це повідомили у Павлівській громаді.

Бойовий медик 1 стрілецького взводу 1 стрілецької роти в/ч А7064, молодший сержант Георгій Семенюк помер 25 вересня 2023 року в результаті смертельного поранення, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність. 5 жовтня йому мав виповнитись лише 31 рік.

На церемонію прощання з траурними квітами та державною символікою прийшли керівники громади, старости старостинських округів, друзі, однокласники, знайомі загиблого, військовослужбовці та просто небайдужі жителі, щоб висловити безмежну вдячність за неоціненний внесок у майбутнє рідної країни та її жителів.

Чин похорону Героя очолив митрофорний протоієрей, Благочинний Володимир-Волинської Єпархії, настоятель Свято-Покровського храму смт Іваничі отець Андрій Мельничук та духовенство громади.

Героя поховали з почестями під залпи пострілів почесної варти та звуки духового оркестру на місцевому кладовищі.

«Важко знайти слова втіхи, коли перестає битися серце захисника України. Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевний біль від втрати рідної людини… Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Георгія. Це гірка втрата та нестерпний біль. Вся громада сумує разом з вами…Низький уклін і безмежна вдячність загиблому Захиснику Георгію Семенюку!», - написали у громаді.



Жителі Луцької громади попрощалися з військовослужбовцем Юрієм Петровським, який загинув на війні. 29 вересня у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відбулось відспівування Героя.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

46-річний лучанин Юрій Антонович Петровський проходив військову службу за контрактом з 11 вересня 2019 року на посаді техніка обслуги обслуговування радіоелектронного обладнання інженерно-авіаційної служби авіаційної ескадрильї.

Штаб-сержант Юрій Петровський загинув 25 вересня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в місті Миколаїв.

Після завершення панахиди домовину з тілом захисника прощальною ходою пронесли Театральним майданом. Перехожі на знак подяки Юрієві за подвиг ставали на коліна. Біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні