«ПриватБанк» не зарахував гроші на картку, але забрав купюру: що робити

0
«ПриватБанк» не зарахував гроші на картку, але забрав купюру: що робити
В Україні термінали ПриватБанку можуть приймати купюри і при цьому не зараховувати гроші на картку з низки причин. Важливо в такій ситуації не відходити від терміналу й одразу повідомити про проблему в банк.

Про це пише Обозреватель.

Як пише клієнт «Привату» на спеціалізованому форумі, під час спроби поповнити картку на 2 тис. грн кілька днів тому 1 тис. грн «зникла» у терміналі і її не зарахували на рахунок.

«Під час внесення коштів у термінал 02.09.2023 року на 2000 грн на картку внесли лише 1000. Заявку подавала тричі, двічі надійшла відмова. Третя заявка 65243510 ніде не значиться. Купюри по 1000, навколо камери, і просто не хочуть нічого робити», – скаржиться клієнт.

Така ситуація з терміналом – не рідкість. Вона може статися з кількох причин. Серед них:

- застрягання купюри. У терміналі може статися застрягання, через яке він не видає купюри. Застрягання іноді можна помітити, оглянувши вікно видачі банкнот;
- збій у терміналі. У такому разі помилку можуть ідентифікувати навіть на відстані. У деяких випадках для підтвердження збою слід проводити інкасацію терміналу (тобто перераховувати залишок коштів в апараті);
- шахрайські пристрої. Ще один варіант: шахраї можуть встановлювати на вікно видачі коштів спеціальні пристрої. Вони виглядають як клейкі стрічки, які "захоплюють" частину купюр.

Якщо ви бажаєте внести велику суму грошей, скористайтеся касою банку. У такому разі навіть після вимкнення електроенергії ви зможете без проблем повернути свої гроші. Крім того, у кожному банку є перелік відділень, які працюють під час відключення електроенергії.

Не використовуйте термінали для поповнення рахунку на більшу суму. Це дозволить уникнути можливої втрати у разі відключення електроенергії.

Крім того, якщо ви хочете внести важливий платіж (наприклад, за кредитом), який обов'язково має надійти на рахунок у конкретний час, використовуйте для цього касу банку.

Куди поскаржитися на банк, якщо ваші права порушені
У НБУ радять: якщо ви вважаєте, що ваші права порушені, ви можете звернутися зі скаргою. Розповісти про свої проблеми з банком можна за телефоном 0800505240 або через пошту nbu@bank.gov.ua.

Важливо детально описати свою проблему, а також залишити контакт для того, щоб представник НБУ зміг зв'язатися з вами. Кожен банк отримує у НБУ ліцензію та зобов'язаний виконувати умови, зокрема стежити за тим, щоб не порушувалися права своїх клієнтів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні