У Волинській області оголосили карантин: що сталося

0
У Волинській області оголосили карантин: що сталося
У селі Колодяжне на Волині запровадили карантин через кукурудзяного жука, який уразив 15 га полів сільськогосподарського ТОВ ім. Лесі Українки, що біля Ковелі.

Про це повідомила Держпродспоживслужба Волині.

«При проведені фітосанітарного моніторингу угідь сільськогосподарського призначення державним фітосанітарним інспектором управління фітосанітарної безпеки Головного управління у Волинській області у СТзОВ ім.Лесі Українки виявлено регульований шкідливий організм – західний кукурудзяний жук в селі Колодяжне, Ковельського району, Волинської області на площі 15 га», - йдеться у дописі.

У розпорядженні голови Ковельської районної військової адміністрації від 27 вересня йдеться, що у виявленому вогнищі необхідно сіяти стійкі до шкідника культури, а також позбавлятись жуків, використовуючи інсектициди та феромонні пастки.

Ситуацію у карантинній зоні щороку контролюватимуть працівники Держпродспожислужби. Водночас скільки часу триватиме карантин, не зазначено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні