Стало відомо, за що «ПриватБанк» може заблокувати картку будь-якого клієнта

0
Стало відомо, за що «ПриватБанк» може заблокувати картку будь-якого клієнта
ПриватБанк блокує та обмежує рахунки фізичних, юридичних осіб та ФОПів, які працюють на тимчасово окупованій території. Щоб зняти обмеження, потрібно змінити місце податкової реєстрації.

Про це пише Обозреватель.

З проблемою через місце реєстрації зіткнувся підприємець Євген Васильєв. Як він написав на спеціалізованому форумі, він утік від війни з країни у квітні 2022-го, отримав статус тимчасового захисту у Словаччині. Також вирішив поновити бізнес, який працював у нього у Мелітополі.

Проте «Приват» перекази заблокував, оскільки за законом українські банки не можуть допомагати українцям запровадити бізнес та сплачувати податки на тимчасово окупованій території.

«Вклали грошей, реанімували бізнес, який був у Мелітополі, почали робити продажі. Потім щось не сподобалося і вони вирішили заблокувати оплати від клієнтів на суму 102 000 гривень. Попросили паспорти клієнтів. Яка розумна людина там сидить – я не розумію. Десь тиждень, вбиваючи свою репутацію, ми зібрали необхідні паспорти та відправили до «Привату», – поскаржився клієнт.

У банку зазначають: згідно зі статтею 13 Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», вести бізнес на території, що є тимчасово окупованою, дозволено при зміні місця податкової реєстрації. Тобто податки треба сплачувати до бюджету України.

«У разі перереєстрації підприємства на підконтрольній території рішення про обмеження буде переглянуто», - зазначають у банку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні