В Україні вже в жовтні зміниться курс долара

0
В Україні вже в жовтні зміниться курс долара
У жовтні курс готівкового долара в Україні може зрости. За прогнозами представників банківського сектора, в цей час американська валюта коштуватиме 37,5-40 грн, що не набагато, та все ж, перевищує курсовий прогноз до кінця вересня в 38,7-39 грн.

Про це розповів OBOZREVATEL начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

За його словами, щоденні коливання у жовтні не перевищуватимуть 30-50 коп. А спред (різниця між кращими цінами заявок на продаж і на купівлю в той самий момент часу) не перевищуватиме 30 коп.

Втім, підкреслив банкір, точно передбачити, як поведеться готівковий курс у жовтні, нині вкрай складно. Адже все залежатиме від низки нюансів та чинників.

Серед них:
- обсяги міжнародної фінансової допомоги та системність їх отримання;
- подальші дії НБУ щодо лібералізації валютного ринку – зокрема, можливий перехід до плаваючого курсу;
- експорт агропродукції;
- початок нового опалювального сезону.

«За нашим розрахунком, можливий коридор на готівковому ринку може бути на рівні 37,5-40 грн/долар – з незначним спредом (до 0,3 грн). А також за невеликої амплітуди щоденних коливань, яка перебуватиме в межах 0,3-0,5 грн», – сказав Лєсовий.

До кінця ж поточного тижня (1 жовтня) долар, за словами банкіра, коштуватиме 38,7-39 грн. Крім того, підкреслив він, ринок перебуватиме у стані очікування подальшої лібералізації міжбанку. Зокрема, вільних курсових рухів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні