В «Укренерго» готуються до масованих атак рф взимку: які міста під загрозою

0
В «Укренерго» готуються до масованих атак рф взимку: які міста під загрозою
В НЕК «Укренерго» посилено готуються до зими, допускаючи різні сценарії розвитку подій у зв'язку із загрозою масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України.

Про це розповів голова управління компанії Володимир Кудрицький в інтерв'ю РБК-Україна.

«Що буде цієї зими - побачимо. Чи будуть вони взагалі вдаватися до масованих атак саме по енергетичній інфраструктурі, або не будуть, ми цього теж не знаємо. Але, безумовно, у нас є розуміння, куди можуть бити, де є об'єкти з більшою ймовірністю атаки, де з меншою. Ми цю інформацію тримаємо закритою, не розголошуємо. Але готуємося до різних сценаріїв, що вони можуть зробити, які об'єкти атакувати і що будемо робити ми як оператор енергосистеми разом з нашими колегами-енергетиками для того, щоб нейтралізувати наслідки цих атак», - зазначив він.

За словами Кудрицького, минулого року росіяни пробували різні тактики, яким чином і куди бити. При цьому на питання про те, які регіони можна вважати більш критичними, де загроза вище, він відповів:

«З досвіду минулого року ми бачимо, що ворог часто концентрував зусилля на обстрілі енергоінфраструктури навколо великих міст. І намагався таким чином, очевидно, збільшити обсяг збитку, заподіяного саме цивільному населенню. Просто тому, що в містах сконцентрована більша кількість споживачів електроенергії, критична інфраструктура, теплозабезпечення, водопостачання».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні