Коли на Волинь прийдуть похолодання

0
Коли на Волинь прийдуть похолодання
На Волині триває метеорологічне або ж кліматичне літо.

Про це розповіла чергова синоптикиня Волинського обласного гідрометеоцентру Леся Пасічник, - пише Суспільне.

З її слів, тепла погода буде спостерігатися в суботу, 23 вересня. Температура повітря — 23-28 градусів в області, в Луцьку — 25-27 градусів. Проте в ніч з 23 на 24 вересня очікується наближення холодного атмосферного фронту, зокрема похолодання на декілька днів.

«23 вересня з другої половини дня можливі короткочасні дощі та грози. Вночі 24 вересня більше по західній частині нашої області можливі значні дощі, грози. Вдень 24 вересня очікується зниження денної температури: ніч буде досить теплою — 13-18 градусів, але вдень буде 17-22 градуси», - каже Леся Пасічник.

З 25 вересня в Луцьку та в області денна температура повітря почне знову поступово підвищуватися, опадів не очікується, говорить синоптикиня.

«В понеділок буде 19-24 градуси, у 26 вересня — до +25°C, 27 вересня – до +27°C. В принципі до кінця вересня температурний фон досить високим, як для цієї пори. Ночі будуть ще теплими. Вересень нас ще порадує лагідним теплом», - розповіла синоптикиня.

Наразі середньодобова температура перевищує багаторічну норму на чотири-шість градусів, температурний максимум сягав 25-28°C.

Зі слів Лесі Пасічник, метеорологічна осінь ще не настала, а середньодобова температура за багаторічними показниками наразі відповідає показникам червня. Суттєве зниження температури повітря на 7-10 градусів синоптики прогнозують уже з початку жовтня: очікується 18-20 градусів і можливі дощі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні