Стало відомо, які продукти подорожчають в Україні восени

0
Стало відомо, які продукти подорожчають в Україні восени
Восени 2023 року в Україні здорожчають практично всі продукти.

Про це повідомив радник директора з агропромислового комплексу львівського оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Іван Стефанишин, пише РБК-Україна.

З його слів, зросте ціна на хліб.

«Борошно вже на 5-7% зросло в ціні. Цього року аграрії використовували менше добрив та захисту від пошкодження шкідниками. Коли засівали озиму пшеницю – ціни на добрива різко зросли і, відповідно, аграрії не мали фінансового запасу. Хліб найближчим часом зросте в ціні, вже пішла конкуренція за якісне борошно. Далі вона посилюватиметься», – пояснив він.

Через брак ресурсу зросте вартість м'яса та птиці.

«Вартість м'яса однозначно зростатиме, ціна на свинину та птицю вже зросла на 10%. Свинина – через брак ресурсу. Україна втратила селекційно-племінну роботу, знищено 16 породних ліній у свинарстві та вирощуванні великої рогатої худоби, відчутно повну залежність від імпорту», – сказав Стефанишин.

Експерт також прогнозує подорожчання молочних продуктів.

«По маслу – немає видимих причин для зростання вартості, хіба що супутні чинники, як вартість палива, енергетики. Проблема з цукром виникне через світову проблему дефіциту цукру та проблеми Індії. Фактично врожай у нас хороший, площі збільшені, а ціна зростатиме через залежність від світових цін і того ж зростання експорту», – вказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні