Українські біженці масово виїжджають з Польщі: що сталося

2
Українські біженці масово виїжджають з Польщі: що сталося
Сотні українських біженців залишають Польщу, утім, їдуть вони не додому, а до Німеччини. Країна пропонує українцям безкоштовні курси вивчення мови, високу щомісячну допомогу та доступ до ринку праці.

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

Від серпня 2022 року понад 410 тисяч українців отримали статут тимчасового захисту в Німеччині.

Водночас у сусідню Румунію переїхали 70 тис. осіб, а в Італію – 40 тис.

«Йдеться не про тих українців, які виїхали за кордон за минулий рік. Це біженці, які мігрують усередині ЄС. Наприклад, із Польщі виїхало 350 тис. осіб, із Чехії – майже 50 тис. осіб», - зазначається у повідомленні.

Польща та Німеччина стали лідерами за кількістю біженців з України. Українці дізнаються про привабливіші умови життя в Німеччині від своїх близьких та знайомих.

За даними дослідження платформи EWL та Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету, 43% біженців саме за рекомендаціями знайомих переїхали до Німеччини.

Зазначається, що біженців цікавлять насамперед соціальні виплати, а не зарплати.

«Так, 42% українців переїхали до Німеччини через вищі виплати і лише 27% через вищі зарплати. 99% українських біженців проходять курс інтеграції – діти навчаються у місцевих школах, дорослі ходять на безкоштовні курси німецького навчання. Роботу знайшли лише 31% біженців», - йдеться у матеріалі.

Яку допомогу можуть отримати українці
Наприклад, сім'я біженців, яка складається з матері, двох дітей віком від 5 до 18 років та дорослої жінки (бабусі) щомісяця може отримувати виплату в розмірі 1700 євро.

Як зазначає директорка з міжнародного розвитку EWL Group Міхаліна Селевич, директорка з міжнародного розвитку, такими темпами, якщо війна продовжиться, а міграційні тенденції збережуться, вже наступного року українці будуть найбільшою групою іноземців у Німеччині.

«Якщо війна триватиме, а нинішні міграційні тенденції збережуться на такому самому рівні, то вже у 2024 році громадяни України можуть стати найбільшою групою іноземців у Німеччині, яка характеризується високою професійною активністю», – пояснює Селевич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб почуватися вільно за кордоном вивчай польську https://imclasses.com/
Відповісти
Лучше учите Китайский! Скоро Китай захватывать весь мир!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні