Ракети чи БПЛА: стало відомо, що легше збивати ППО

0
Ракети чи БПЛА: стало відомо, що легше збивати ППО
Ракети збивати легше, ніж «Шахеди». Це пов’язано з тим, що ракета більша за розміром, вона більш прямолінійно летить, менше маневрує і не може це робити дуже різко.

Про це в коментарі сайту ТСН розповів військовий експерт Олег Жданов.

«І, відповідно, її відбивальна поверхня для радіолокації набагато більша, ніж у «Шахеда». Він летить повільніше, вчетверо менша швидкість. Він може летіти нижче, і за розмірами він набагато менший, ніж ракета», – зазначив він.

Однак ураження, за словами Олега Жданова, у них однакове. Річ у тому, що комплекси, які використовують українські військові, переважно працюють за рахунок уламкового ураження повітряної цілі.

«Це не пряме влучання в об’єкт. Протиракета підлітає до цілі, у неї спрацьовує дистанційний підривач і вона вибухає в повітрі, і своїми уламками руйнує ракету або «Шахед». Тож принцип ураження що там, що там приблизно однаковий», – пояснив військовий експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні