На що треба звернути увагу, коли вам вручають повістку

0
На що треба звернути увагу, коли вам вручають повістку
Україні триває загальна мобілізація, вручити повістку можуть фактично кожному громадянину, який досяг призивного віку та не має підстав для відстрочки.

Про це пише 24 канал.

Нової хвилі мобілізації наразі не оголошено, адже це не передбачено законодавством. Водночас мобілізаційну потребу визначають Міноборони та Генштаб Збройних сил України.

Документ обов'язково має містити:
- номер повістки;
- найменування посади керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, його підпис, ініціали та мокру печатку;
- дату вручення;
- адресу військкомату;
- час, в який потрібно прибути.

Юристи також радять у момент вручення документа уважно ознайомитися з ним.

Якщо повістку дозаповнювали при вас, в документі вказані некоректні дані, повістку вам вручає не уповноважена особа чи документ без печатки/підпису уповноваженої особи, ви маєте повне право відмовитись від отримання.

Варто зазначити, що вручення повістки не означає, що особу відразу відправляють на фронт. Це насамперед потрібно для уточнення військово-облікових даних чи проходження медкомісії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні