Стало відомо, на скільки скоротиться населення України через 10 років

0
Стало відомо, на скільки скоротиться населення України через 10 років
До 2033 року в Україні проживатимуть не більше 35 мільйонів людей.

Про це розповіла директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птахи Елла Лібанова під час круглого столу, пише Укрінформ.

«Давайте забудемо про те, що у нас було 52 млн українців. 52 млн не буде ніколи. За найбільш оптимістичним варіантом, у 2033 році нас буде 35 млн, я говорю про Україну в кордонах 1991 року», - сказала вона, додавши, що «у будь-якому випадку – чи повернемо ми всіх наших мігрантів, чи залучимо мігрантів з інших країн – скорочення населення України все одно буде».

За словами вченої, кількість українських трудових мігрантів, які втекли від війни, у Польщі зменшується. Вони починають їхати до інших країн ЄС – Німеччини, Чехії, Нідерландів та інших.

«Досвід, який ми маємо, говорить про те, що чим більша відстань між Україною та тією країною, де знаходяться наші люди, тим менша ймовірність того, що вони повернуться», - зазначила вчена.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні