Лукашенко лякає білорусів наступом з Польщі: що відбувається

0
Лукашенко лякає білорусів наступом з Польщі: що відбувається
Останнім часом з Білорусі лунають провокативні заяви про нібито підготовку Польщі до серйозних кроків щодо Білорусі. Хоч насправді нічого подібного й близько не відбувається, Лукашенко має свою вигоду від таких наративів.

Про мету таких дій з боку Лукашенка 24 Каналу розповів Павло Латушко – заступник керівника Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі.

При цьому у Білорусі демонструють свою «готовність до співпраці» з Польщею, виставляючи свого сусіда у негативному світлі.

Перший заступник держсекретаря Радбезу Павло Муравейко заявив, що не проти відпрацювати забезпечення ППО спільно з армією Польщі. Він є одним з агентів впливу Росії. Зокрема він є одним із небагатьох білорусів, що за указом Путіна отримувала російський орден.

«Він заявив це для суто внутрішнього, пропагандистського користування. Тобто вони намагаються зараз продати історію, що "ми за мир". Мовляв, ми взагалі мирні люди, жодних війн не ведемо, нічого ініціювали. Вони ніби забули перші сторінки історії, коли було надано територію Білорусі для агресії російських військ, коли 800 ракет летіло у напрямку України, коли всі військові аеродроми були залучені для атак авіації», – наголосив Павло Латушко.

Сьогодні білоруси намагаються закинути в суспільство наратив, що це всі навколо погані. Зокрема, Польща та Україна, НАТО загалом, а за цим всім, звісно стоїть Америка. А вони, мовляв, узагалі навіть спільно готові навчатися та спільно готові займатися протиповітряною обороною.

«Ну це анекдот, людина не підготовлена ​​інформаційно може сприймати цю інформацію як щось серйозне. Впевнений, що абсолютна більшість у це не вірить і не розглядає жодної потенційної небезпеки з боку Польщі», – підкреслив Латушко.

Водночас варто розуміти, що на білоруське суспільство працює масована пропагандистська машина, величезна пропагандистська машина – і російська, і білоруська. Щодня з усіх пропагандистських ЗМІ надходить інформація про те, що Польща – ворог і Польща готується до чогось серйозного.

До слова, днями Олександр Лукашенко на так званий день єдності виступив з антипольською промовою. Це було зроблено не через справжню загрозу з боку Польщі, однак мало свою мету.

«Я як колишній посол Польщі, не пригадую, щоб так критично він говорив про Польщу, про поляків, про спільну історію. Тобто, йде формування негативного іміджу, формування загрози для суспільства. Для чого? Бо диктаторам потрібні вороги. Диктатору потрібен зовнішній ворог, і цим ворогом обрано Польщу», – пояснив Латушко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні