Чому оливкова олія належить до продуктів зі списку корисного та правильного харчування?*

0
-13
Чому оливкова олія належить до продуктів зі списку корисного та правильного харчування?*
Основа здорового харчування людини базується на рослинній основі. Вживаючи фрукти, овочі та корисні жири, ми створюємо бар'єр між організмом і шкідливими бактеріями, запобігаємо хворобам і сприяємо молодості судин. І все це природним шляхом, без використання ліків! Одним із таких рослинних жирів, які не містять шкідливих домішок, є оливкова олія. Цей компонент ще називають рідким золотом і рекомендують вживати людям всього світу. Вона покращує травлення й імунітет, а також має ще багато цікавих корисних властивостей, про які ми ще поговоримо.

Найкорисніша олія у світі



Оливкова олія – це сік оливок і дуже корисний продукт. Купити оливкову олію сьогодні можна і в інтернет-магазині. Початкові інгредієнти такого продукту відмінні від зерна, що йде на виготовлення соняшникової або лляної олії. "Зернові" олії науковці пов'язують зі збільшенням ризику захворювань серця. А додаткова небезпека криється в хімікатах, за допомогою яких обробляється така сировина. Оливкові ж дерева нічим не обробляються, і вже цим та ще низкою плюсів привертають увагу до себе. По-перше, оливки вирощуються на екологічно-чистих плантаціях. По-друге, кінцевий продукт не має хімічних домішок, тому сприяє покращенню здоров'я дорослих і дітей.



Зазвичай люди, які переходять на дієту чи дотримуються здорового харчування, спочатку цікавляться – як вибрати олію для смаження або який продукт додавати в салат чи соус? І це природні питання. Продукт буває різних віджимів. Для смаження на пательні підходить вже оброблена, тобто рафінована олія, яка вже не така корисна, але без шкідливих речовин. Для того щоб отримати максимум користі та смаку, використовуйте топлене вершкове масло ГХІ. Продукт не містить шкідливих речовин і лактози. Його рекомендують алергікам. Також можна смажити на ньому.

Найкориснішою вважається олія з позначкою на склянці Extra Virgin. Вона повністю натуральна. Виготовляється з оливок вищих сортів методом холодного віджиму. Її краще додавати до соусів, заправок та салатів.

Корисні властивості або причини купувати саме оливкову олію



Багато досліджень свідчать про користь середземноморської дієти для здоров’я, адже вона знижує ризик серцевих захворювань, покращує стан шкіри та волосся, оздоровлює кишківник і т.д. Такий раціон передбачає споживання різноманітних продуктів та щедре здобрення страв оливковою олією.



Таким чином, корисних властивостей в оливкової олії більше, ніж ви думали. Проте неправильне використання дарів природи може зменшити вміст в них поживних речовин. Наприклад, не слід змащувати олією для смаження салати та, навпаки, масло холодного віджиму лити на пательню. Використовуйте продукт правильно, щоб вітаміни та антиоксиданти потрапили до організму та не шкодили здоров'ю.

За словами відомого кулінара Євгена Клопотенка, оливкова олія постійно є в його раціоні. Вона надає стравам неймовірного смаку, особливо супам пюре чи бутербродам. Якщо треба підігріти олію, краще це робити за низьких температур. Варто зауважити, що купувати потрібно тільки якісний продукт. Такий випускають виробники з Греції, Іспанії та США.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні