Польща припиняє допомогу українським біженцям

1
Польща припиняє допомогу українським біженцям
Польща, швидше за все, скоротить фінансову підтримку мільйонів українських біженців, яких вона приймає, заявив уряд країни.

Про це пише УНІАН з посиланням на Bloomberg.

Хоча уряд у Варшаві був одним із найзапекліших прихильників України, допомагаючи їй захиститися від вторгнення Росії, пропонуючи фінансову та військову допомогу та слугуючи воротами для західних поставок, зв'язки між двома країнами погіршуються напередодні виборів у Польщі.

Підтримка біженців, яка включає в себе скасування вимог про проживання та надання дозволів на роботу, безкоштовний доступ до шкіл, медичного обслуговування та сімейних допомог, не буде продовжена в наступному році, повідомив телеканалу Polsat офіційний представник уряду Петро Мюллер.

«Ці правила просто перестануть діяти наступного року», - заявив Мюллер у понеділок. «Я думаю, що правила не будуть суттєво розширені».

За словами Анни Шмідт, заступника міністра сім'ї та соціальної політики, Польща витратила близько 2,4 мільярда злотих (550 мільйонів доларів) на виплати для українських сімей, які втекли до Польщі від війни.

Наявність друзів і знайомих в Німеччині, більш високі заробітки і соціальні виплати є основними причинами, чому українські біженці залишають Польщу і їдуть до Німеччини.

Згідно з даними Євростату, на кінець червня 2023 року в Німеччині було зареєстровано приблизно 1,1 мільйона громадян України, тоді як у Польщі їх було майже 975 тисяч. Це означає, що з серпня 2022 року кількість зареєстрованих біженців у Польщі зменшилася більш ніж на 350 тисяч. людина, а в Німеччині – зросла більш ніж на 410 тис.в той же час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Половина "біженців" із Західної України
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні