«Ти не людина»: на заході України військовий з пістолетом побив чоловіка. ВІДЕО

0
«Ти не людина»: на заході України військовий з пістолетом побив чоловіка. ВІДЕО
Працівники ДБР розпочали розслідування щодо побиття військкомом цивільного в ТЦК на Львівщині.

Про це пише ТСН.

Як розповіли у ДБР, попередньо, подія сталась сьогодні, 19 вересня, у приміщенні Самбірського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України).

Працівники ДБР на місці події встановлюють усі обставини інциденту.

Стали відомі подробиці нового гучного інциденту, який стався на Львівщині між військовозобов’язаними та працівниками військомату. Так, сьогодні, 19 вересня, в соцмережах з’явилось відео, автор якого стверджує, що йдеться про ТЦК у Самборі Львівської області.

На відео видно, як один з чоловіків, одягнений у військову форму, перебуваючи в приміщенні, наносить удари рукою та ногою цивільному. При цьому перший тримає в руці пістолет та кричить, звертаючись до цивільного: «Ти не людина, с*ка. В багажник, поїхали, тварь, закопаю». Потім, звертаючись вже до двох цивільних, чоловік у формі каже: «І поліція, яка приїде, не буде шукати».

Чоловік, який представляється побитим, записав ще одне відео. Він демонструє кров на стіні та каже, що це його кров.

«Визволяйте, вбивають», - каже чоловік, звертаючись до користувачів соцмереж. Крім цього, цей чоловік додав, що сам він з Харкова, 1980 року народження.

«Мене утримують тут шосту добу. Не відомо, чи відпустять мене. Допоможіть будь ласка», - каже він.

Джерела видання серед військових, поінформовані про цю ситуацію, розповіли, що все не так однозначно, як показано на відеозапису.

«Це відео вирване з контексту. Той, хто записав це відео, намагається виставити себе жертвою. Можемо попередньо сказати, що йдеться про ухилянтів, які намагались втекти з України, порушуючи правила перетину державного кордону. Щодо того, що на відео фігурує предмет, схожий на пістолет – серед працівників ТЦК зараз поменшало тилових працівників, є багато військових, яким боляче бачити, як дехто намагається втекти за кордон», - розповів ТСН.ua наш співрозмовник.

В той же час наші джерела в ДБР повідомили, що на місце події виїхала група правоохоронців. Крім цього, порушено кримінальне провадження.

У Львівському обласному ТЦК і СП уже відреагували на скандальне відео. Там повідомили, що проводитися службове розслідування, а військовослужбовців поки відсторонили від роботи.

«В мережі інтернет поширюється відео з інцидентом між військовослужбовцями та цивільною особою. На відео видно частину події, тож, що саме відбулося в даній ситуації і що передувало діям військовослужбовців з'ясовується. На час службової перевірки дані військовослужбовці відстороненні від виконання обовʼязків до зʼясування усіх обставин. Керівництвом Львівського обласного ТЦК та СП призначено службову перевірку», - йдеться у заяві пресслужби.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні