В напрямку українського міста рф зосередила 52 тисячі військових

0
В напрямку українського міста рф зосередила 52 тисячі військових
Росія тримає на Бахмутському напрямку 52 тисячі солдат, загалом на сході - близько 150 тисяч особового складу армії РФ.

Про це начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш сказав в ефірі телемарафону, пише Уніан.

"52 тисячі особового складу та приблизно десь 274 танки вони на Бахмутському напрямку утримують, понад тисячу бойових броньованих машин, і також 150 артилерійських систем і трохи більше 120 реактивних систем залпового вогню", - наголосив Євлаш.

Водночас, усього на східному напрямку російські загарбники тримають близько 150 тисяч солдат і багато техніки.

"Близько тисячі танків. Також близько 3 тисяч бойових броньованих машин. Десь тисячу артилерійських систем і близько 600 реактивних систем залпового вогню", - додав Євлаш.

Він назвав ці окупаційні сили потужним угрупуванням, але Силам оборони України вдається не дати ворогу прорвати українську оборону.

"Більше того, навіть меншими силами, маючи домінацію противника в повітрі, ми продовжуємо рухатися вперед, і навіть з меншими втратами. Втрати противника зазвичай перевищують наші в 7-8 разів. Що суперечить взагалі будь-які військовій логіці та науці, і показує цю мужність, відвагу наших Сил оборони", - відзначив Євлаш.

За його словами, на південному фланзі в районі Бахмута Сили оборони України мають успіхи, продовжують просування і вибивання ворога з раніше займаних позицій.

"Ворог складний, з боями, але відходить, огризається. Проте, наші мужні захисники завдяки відвазі, самопожертві і неймовірному подвигу продовжують рухатися та вибивати його з посадок і населених пунктів на цьому напрямку", - сказав Євлаш.

Він сказав, що минулої доби противник продовжував завдавати потужних артилерійських обстрілів вздовж усієї лінії зіткнення, і зокрема, на Бахмутському напрямку окупанти 590 разів застосовували різні артилерійські системи різних калібрів. Відбулось 16 бойових зіткнень. Ще тричі противник застосовував авіацію.

"Окрім цього, 280 окупантів було ліквідовано. Ще 2 взято в полон", - наголосив Євлаш.

Разом з тим, Сили оборони України знищили дві 152-мм гармати Д-20 та одну Д-30, а також шість авто, якими здійснювався підвіз окупантів і боєприпасів до лінії зіткнення. Ще знищено один командно-спостережний пункт роти окупантів на Бахмутському напрямку та 2 спостережні пункти для зенітних ракетних комплексів БУК.

Також було знищено один ворожий безпілотник "Зала".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні