До країн ЄС посилять правила в'їзду: що варто знати українцям

0
До країн ЄС посилять правила в'їзду: що варто знати українцям
Правила в'їзду до країн Євросоюзу посиляться від 2024 року. Люди повинні мати дозвіл на подорожі для в’їзду в більшість європейських країн.

Про це йдеться на сайті ЄС, пише Варта1.

Зміни торкнуться українців та мешканців інших безвізових країн – для перетину кордону доведеться отримувати спеціальний дозвіл ETIAS та сплачувати за нього збір у розмірі 7 євро. Також потрібно буде заповнити спеціальну анкету, яку мають схвалити.

Заявка на отримання спеціального дозволу ETIAS обробляється протягом кількох хвилин. Однак, можливо, що обробка заявки займе більше часу. Якщо так, ви отримаєте рішення протягом чотирьох днів. Цей період також може бути подовжений на термін до 14 днів, якщо вас попросять надати додаткову інформацію або документацію, або до 30 днів, якщо вас запросять на співбесіду.

Анкету ETIAS на в'їзд потрібно заповнити на офіційному сайті, термін дії ETIAS становить три роки.

Заявку на отримання дозволу на в'їзд ETIAS можна подати до того, як ви придбаєте квиток або забронюєте житло. Паспортні дані повинні збігатися з даними, зазначеними у вашому дозволі ETIAS.

Кому можна не платити за збір:

неповнолітні (молодші 18 років);

людям, які досягли 70-річчя;

не потрібно платити, якщо ваш чоловік, дружина, зареєстрований партнер, дитина, батько є громадянином країни ЄС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні