Народне свято 16 вересня: що обов'язково потрібно зробити вдома

0
Народне свято 16 вересня: що обов'язково потрібно зробити вдома
Православна церква України 16 вересня вшановує пам'ять княгині Людмили, найвідомішої чеської святої і покровительки Чехії, яка багато зробила для поширення християнства в країні. Також в цей день вшановують великомученицю Євфимію Всехвальну і митрополита Кипріяна Київського. За старим календарем в цей день вшановували мучениць Василину і Домну.

Про це пише Уніан.

У Людмилин день наші предки на курячих кістках ворожили про те, якою буде погода взимку. Якщо кістка товста і на ній багато жиру, то зимові місяці будуть холодними і суворими.

Наші предки в народне свято 16 вересня стригли овечок і виготовляли одяг і валянки з вовни. Надлишок речей продавали на ярмарках, які традиційно проводилися щоосені.

Жінки в це народне свято заготовляли капусту на зиму, готували з неї різні страви і влаштовували "капустяні вечірки", на які запрошували подруг і кумів.

У давні часи в свято 16 вересня було прийнято ретельно прибирати в будинку, сараї і в коморі. У будинках мили вікна, перепирали всю постільну білизну, спалювали або віддавали нужденним старі і непотрібні речі. Наші предки вважали, що осінь потрібно почати з повного очищення житла від усього зламаного і брудного, і що прибирання принесе щастя в сім'ю. Обов'язково в цей день потрібно було викинути посуд з тріщинами і відламаними частинами.

16 вересня - знак Зодіаку
Народжена 16 вересня людина за знаком Зодіаку - Діва. Іменинники 16 вересня наділені величезною завзятістю і працьовитістю. Вони завжди досягають своїх цілей. Не вміють робити щось наполовину. Якщо знають, що не доведуть справу до кінця, то взагалі за неї не візьмуться. Не дають клятв і обіцянок, в яких не впевнені.

Що не можна робити 16 вересня
Не можна в цей день купувати і приносити в будинок старі, зношені, зламані і брудні речі. Вони принесуть непорозуміння в сім'ю.

Не варто в цей день піддаватися обжерливості, їсти делікатеси, витрачати багато грошей на продукти, інакше можливі проблеми зі шлунком.

Не можна ловити і їсти рибу сьогодні.

Поганий день для переїзду, зміни місця проживання, далекої поїздки.

16 вересня не можна заздрити чужому щастю і бажати людям зла через заздрість. Це вважається серйозним гріхом.

Прикмети погоди 16 вересня
Існують такі прикмети про погоду в цей день:


Якщо 16 вересня прогримів грім, то осінь буде теплою і затяжною.

Туман вночі віщує ясну, але прохолодну погоду в найближчі дні.

Небо весь день вкрите темними хмарами - до непогожого жовтня і короткого бабиного літа.

На ялинах багато шишок, а на калині багато ягід - до суворої і сніжної зими.

Якщо вродило мало ягід і грибів, то наступний рік буде врожайним.

Мурахи побудували високі мурашники - до морозної зими.

Якщо після полудня пішов дощ, то у вересні часто дощитиме.

Небо під час заходу сервоне - до похолодання.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні