Вагнерівці та військові рф зіткнулися у масштабній сутичці: що сталося

0
Вагнерівці та військові рф зіткнулися у масштабній сутичці: що сталося
У Сирії сталася сутичка між найманцями ПВК «Вагнер» і військами Міністерства оборони Росії, яка ледь не переросла в повномасштабні бойові дії.

Про це повідомив журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Telegram-каналі.

Журналіст пише, що колишній депутат Одеської міської ради Ігор Димитрієв, який у 2014 перейшов на бік РФ і працював у Сирії в інтересах Кремля, у своєму телеграмі опублікував подробиці того, що сталося.

Суть конфлікту
«Суть така, «Вагнер» після заборон літати через авіабазу Хмеймім і анулювання дозволів від МЗС РФ, домовилися з сирійським Міноборони і оформили польоти для ротації в Африку, через сирійську авіабазу Т4. Під час підльоту літака в повітря були підняті російські вертушки, а на смугу вигнані пожежні машини, щоб не допустити приземлення», — йдеться у повідомленні колишнього депутата.

«Сирійцям було сказано, що якщо цей літак сяде, то по ньому буде відкрито вогонь. Причому сирійські вояки, які мали свій наказ — літак прийняти, певний час чинили опір діям Міноборони РФ на самій смузі, але, коли побачили завислі гелікоптери, вважали за благо ретируватися», — пише Димитрієв.

«Оскільки паливо в літаку, що кружляв (вантажному з Лівії), закінчувалося, питання постало руба, оскільки назад до Лівії він міг і не дотягнути. «Вагнерівці», які готувалися до зустрічі, зв'язалися з Лівією і, за чутками, там сказали, що якщо цей літак буде збитий, то “вагнерівці” в Лівії самі у відповідь завдадуть удару по базі Міноборони Росії», — зазначається у повідомленні ексдепутата.

«Але в останній момент керівництво сирійських «вагнерівців» додзвонилося до Євкурова і наказ скасували, літак приземлився. Найкумедніше в цьому (якщо тут взагалі може бути щось кумедним) на борту було 170 сирійців, підрядників «Вагнера», які після контракту в Лівії летіли додому. Сирійці розповідали мені про це захлинаючись, із широко розплющеними очима, розмахуючи руками і запитуючи — що там, мовляв, у вас відбувається?», — резюмував Димитрієв.

Незважаючи на знищення верхівки ПВК «Вагнер», приватна армія Пригожина продовжує автономно існувати і виконувати завдання в Африці, пише Денис Казанський.

«А її відносини з офіційною російською армією залишаються натягнутими. І якщо цього разу прямого зіткнення вдалося уникнути, то в майбутньому може все ж дійти до прямих бойових дій», — зазначив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні