Яку зброю для росії може дати Північна Корея

0
Яку зброю для росії може дати Північна Корея
Лідер КНДР Кім Чен Ин перебував з візитом у Володимира Путіна, щоб обговорити постачання артилерійських снарядів і протитанкових ракет з КНДР. Зазначалося, що Північна Корея готова підписати з Росією угоду про постачання зброї.

Про це розповів військовий експерт Михайло Жирохов, пише Обозреватель.

Наскільки великим є потенціал КНДР у контексті військової допомоги Росії та на скільки його вистачить.

«Північна Корея не воює від 1953 року, але від цього періоду вона накопичує на складах снаряди і всі боєприпаси. Ті боєприпаси північнокорейського виробництва, фото яких я бачив, вироблені в 1960-70-х роках. Тобто у такий спосіб Північна Корея позбавляється надлишкового майна, снарядів, термін зберігання яких сплив. Вони передають їх росіянам. Причому вони передають росіянам снаряди певних типів – 122, 152-міліметрові. Вони є зменшеної дії, є великої дії, є просто осколково-фугасні. У Росії є потреба лише в деяких типах снарядів, які вони вже використали під час бойових дій», - сказав він.

«Щодо танкових снарядів від Північної Кореї – я особисто не бачив ані фото, ані відео. Було відео з використанням росіянами північнокорейських снарядів до «Градів», але вони також були не в найкращому стані. Вони були іржаві, 1950-х років виробництва. Я не знаю, наскільки це підвищить боєздатність російської армії. Тому що такі снаряди не вибухають через один або навіть являють небезпеку для власного екіпажу – в будь-який момент снаряд може вибухнути просто у стволі.

Ця проблема добре відома українській армії, тому що 2014 року ми почали використовувати снаряди 1960-70-х років. Була дуже велика кількість випадків, коли вибухали самохідні артилерійські установки і снаряди прямо в стволі. Тому підсилення російської армії завдяки Північній Кореї дійсно може бути – в КНДР багато таких снарядів. Але наскільки це позначиться на фронті, важко сказати», - додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні