Є померлі і сотні хворих: у світі спалахнув новий вірус, від якого немає вакцини

0
Є померлі і сотні хворих: у світі спалахнув новий вірус, від якого немає вакцини
Уряд Індії заявив про спалах вірусного захворювання Ніпах на півдні країни, що вже призвело до смерті двох людей. Оскільки вакцини від цієї хвороби не існує, індійців закликають дотримуватись терапевтичних заходів та утримуватися від відвідування місць скупчення людей.

Про це повідомило ВВС 14 вересня.

Влада країни екстрено закриває школи й створила бригади з масового проведення тестів на наявність клітин вірусу в організмі.

«Ми не повинні боятися, але маємо ставитися до цієї ситуації з обережністю. Це четвертий спалах Ніпаха з 2018 року, і ми подолаємо і його, якщо робитимемо все правильно», – зазначив керівник штату Керала Пінараї Віджаян.

Зазначимо, що вірус Ніпах передається від тварин до людини. З'являються перші симптоми, як-от запаморочення, сонливість, часто головний біль. Проте тривають вони лише кілька днів, після чого хворий ризикує впасти в кому й померти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні