Українців попереджають про грози та шквали

0
Українців попереджають про грози та шквали
Найближчими днями в Україні пройдуть довгоочікувані дощі, адже опадів не було вже тривалий час.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає Метеопрог.

Спочатку опади розпочнуться на заході країни, а згодом розповсюдяться й на інші регіони. Під час дощів подекуди не виключені грози та шквали. Внаслідок опадів температура трохи знизиться, але вже на вихідних погода стабілізується.

Погода 14 вересня
У четвер, за словами синоптика, малорухомий атмосферний фронт стане причиною дощів у західних областях, а вдень також місцями у центральних та Київській областях.

«Можливі окремі грози, місцями не виключені шквали», - зауважує синоптик.

На решті території країни збережеться погода без опадів. Вітер буде південної чверті, у західних областях - західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, на півночі Лівобережжя +6…+11 °С; вдень очікується підійматиметься до +25…+30 °С, а у західній частині похолоднішає до +19…+24 °С.

Погода 15 вересня
«У п'ятницю, 15 вересня, погодні умови визначатимуться малорухомим висотним циклоном. У більшості областей, окрім західної частини, пройдуть дощі, подекуди з грозами», - каже синоптик.

Вітер буде південний із переходом на західний, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі становитиме +11…+16 °С, вдень +19…+24 °С.

Погода 16 вересня
У суботу невеликі, подекуди помірні дощі пройдуть у східних та південних регіонах. На решті України буде без істотних опадів. У західних областях вночі та вранці місцями тумани. Вітер ослабне до 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +21…+26 °С.

Погода 17 вересня
У неділю, за словами Ігоря Кібальчича, погоду в Україні визначатиме південно-західна периферія молодого антициклону.

«Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 °С, вдень +23…+28 °С», - спрогнозував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні