Як вибрати ідею для заробітку та бізнесу*

0
3
Як вибрати ідею для заробітку та бізнесу*

Щоб знайти ідею заробітку або повноцінного бізнесу, яка принесе вам бажане, потрібно більш конкретно визначитися із самим бажаним. В іншому разі в океані можливостей можна заблукати та потонути.



Різних технік пошуку і вибору бізнес-ідей існує величезна кількість. Є цікаві ідеї для чоловіків, бізнес-ідеї для жінок пенсіонерів та студентів. Але більшість із них так чи інакше зводяться до таких пунктів:



1. Зрозуміти, що вам подобається



 І це далеко не так просто, як може здатися. Не завжди, те, чим займатися подобається, може принести гроші. Але й витрачати свої ресурси на те, від чого вас трясе в гарячці, теж не варто. Адже тоді у відході у вільне плавання особливого сенсу не буде. Ви просто знову робитимете нецікаву справу, але вже не під контролем. Якщо ви не пройдете цей етап, ви будете схильні до впливу рекламних оголошень, які ведуть вас у сторонні вашому духу і нахилам ніші та сфери діяльності "з величезними можливостями та прибутком", але в підсумку стикатиметеся з блоками від нервової системи, розчаруєтеся в обраному шляху і втратите ще більше часу й грошей.



2. Зрозуміти, скільки ви хочете заробляти 



Питання, яке, як не дивно, багатьма опускається і відкладається на другий план. Однак необхідно відверто поговорити з собою і порахувати, скільки грошей вам необхідно, щоб забезпечити той рівень життя, який ви хочете. Виведіть конкретну суму, оскільки багато чого в роботі на себе не вимірюється поняттями ставка і зарплата, ви можете вирахувати також рівень свого поточного і бажаного доходу на годину. Знаючи ці цифри надалі вам буде легше оцінювати перспективність тих чи інших варіантів.



3. Оцінити наявні ресурси



Спочатку вам може здатися, що у вас практично нічого немає. Немає нерухомості, дорогого автомобіля або навіть заначки на чорний день. Але все це аналіз поверхневий. Глибокий аналіз ресурсів, це коли ви оцінюєте ресурси другого порядку. До них може потрапити ваш друг-програміст, який вміє розробляти сайти, пройдений вами одного разу курс з англійської мови, ораторського мистецтва або навичка ремонтувати кондиціонери. У них може допомогти ваш сусід із сусідньої квартири, який підробляє на Газелі та який якось раз допоміг вам довезти диван. Це може бути невикористаний вами підвал, балкон або гараж, завалений старим мотлохом. Так, врешті-решт, це може бути самий цей старий мотлох — в якому, при близькому його розгляді, ви напевно знайдете старий комп'ютер, який можна відновити та перепродати, купу брухту та пластику на здачу. І квадратні метри, які можна використовувати як склад товарів, місце для вирощування чого-небудь, місце для майстерні під вишивальний бізнес (про ідеї для вишивки читайте тут: https://ricoma.ua/blog/vyshyvka-ideyi-dlya-malogo-biznesu/) тощо. За такого аналізу ви маєте скласти цілу карту ресурсів і згадати абсолютно все, до чого ви можете "дотягнутися" і використовувати з вигодою без особливих зусиль.



4. Співвіднести ресурси з вашими бажаннями



На цьому етапі, як правило, і відбувається основний "біль" і розуміння, що так просто бажаного вам не досягти. Однак якщо ви достатньо серйозно підійшли до пункту 3, то у вашій голові вже може скластися план, з чого варто почати насамперед, і які ресурси залучити. Якщо ж таких прогалин занадто багато, то є два варіанти дій: або трішки зменшити свої домагання (принаймні на певний час), або зайнятися поповненням ресурсів. Наприклад, пройти додаткове навчання, завести потрібні знайомства, накопичити грошей, не йдучи з основної роботи, знайти невеликий підробіток, знайти програми підтримки бізнесу (наприклад: легкий старт вишивального бізнесу від компанії Рікома: https://ricoma.ua/biznes-ideyi-vid-kompaniyi-rikoma-ukraina/) тощо.



Ну й наступний пункт буде діяти! Успіхів!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні