Скільки та які авто купили нардепи за час війни

0
Скільки та які авто купили нардепи за час війни
Кілька народних обранців України після повномасштабного вторгнення рф придбали нові авто, загальна вартість яких близько $3 мільйонів.

Про це йдеться в відеосюжеті-розслідуванні Bihus.Info, пише НВ.

Представники ЗМІ зафіксували, як депутат групи «За майбутнє» Ігор Молоток приїхав до Верховної Ради на Toyota Land Cruiser 300, придбаного наприкінці 2022 року.

Його приблизна вартість — від $96 тисяч, а оформили позашляховик на ТОВ Вант ЛТД, де засновниками значаться сам нардеп і його експомічник у парламенті.

Сам Ігор Молоток каже, що авто у фірми орендує.

Bihus.Info з’ясував, що на ТОВ Епіцентр К, де співзасновником є колега нардепа по групі Олександр Герега, з літа 2022-го року по квітень 2023-го оформили такі автомобілі:

Mercedes-Benz G63 AMG (від $220 тисяч);

люксовий кросовер Mercedes-Benz Maybach GLS 600 (від $187 тисяч);

преміальний седан Mercedes-Maybach S 680 (від $260 тисяч);

мікроавтобус Mercedes-Benz V 300d (від $120 тисяч);

електромобіль Mercedes-Benz EQS 580 (від $128 тисяч).

Окрім них, компанія придбала багато «простіших» автівок, схожих на корпоративні, пишуть журналісти.

А у квітні 2023 року на балансі кондитерського дому Вацак, засновником якого є нардеп групи Довіра Геннадій Вацак, з’явився «Rolls-Royce Cullinan» у версії Black Badge, ціни на який стартують від $700 тисяч. Його ж соратник Василь Петьовка приїхав на засідання парламенту на Volkswagen Touareg за близько $76 тисяч, який оформили на компанію його дружину. У коментарі журналістам він заявив, що задекларував автівку, але її вартість згадати не зміг.

Також протягом 2022−2023 років на фірмі дружини нардепа з’явилися й інші нові автомобілі:

Skoda Kodiaq (від $38 тисяч);

Mercedes-Benz V 300d (від $120 тисяч);

Mercedes-Benz G63 AMG (від $221 тисяч);

BMW X5 (від $75 тисяч).

За словами Петьовки, його дружина на них не їздить, а як використовують автомобілі — не знає.

Також серед власників нових автомобілів є представники Слуги народу. Руслан Горбенко приїхав до Ради на кросовері Mercedes-Benz GLS 400d (від $90 тисяч), який оформили на його матір. У квітні 2023-го на неї зареєстрували й новий Range Rover Sport, ціна якого — від $118 тисяч. Користування останнім Горбенко заперечив.

Цьогоріч улітку за кермом Mercedes-Benz EQS 450+ помітили його колегу по фракції Ореста Саламаху. Журналісти з’ясували, що цей електромобіль придбали битим на аукціоні у США в червні 2022-го й завезли в Україну за $55 тисяч. Його оформили на маму нардепа, відновили й у травні 2023-го року виставили на продаж за $99 тисяч.

За словами Саламахи, усе з автомобілем робив його брат, а він ним «тимчасово користувався через недоступність особистого». У липні 2023-го автівку переоформили на іншого власника, й політик каже, що Mercedes-Benz його родині більше не належить.

Ще один нардеп з Довіри Андрій Кіт приїхав під Верховну Раду на Mercedes-Benz GLE 400d (від $84 тисяч), оформлений на фірму його батька у лютому 2023-го. Депутатка від цієї ж групи Лариса Білозір, за даними Bihus.Info, приїхала на засідання на електрокросовері Tesla Model Y у версії Long Range Dual Motor. Його ціна — близько $63 тисячі. Оформлена автівка на її брата, а сама Білозір каже, що користується нею й задекларує, «коли відновлять подання даних».

Електромобіль Volkswagen id.4 купив торік у серпні нардеп від Батьківщини Олексій Кучеренко. Ціни на такі стартують з $37 тисяч. Пояснив чергову купівлю «багатодітністю родини».

Нардепа від колишньої ОПЗЖ, а тепер Платформи за життя та мир Суто Мамояна бачили за кермом Mercedes-Benz S500, оформленого на кузена депутата. На нього ж у квітні 2023-го оформили новий преміальний електромобіль BMW i7 у версії xDrive60, який коштує від $129 тисяч, пишуть журналісти.

Рік виробництва всіх згаданих автівок від 2020-го до 2023-го.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні