У 5-ти населених пунктах на Волині запроваджений карантин: у чому причина

0
У 5-ти населених пунктах на Волині запроваджений карантин: у чому причина
У Волинській області впродовж 2023 року зареєстрували 29 неблагополучних пунктів щодо сказу, де захворіла 31 тварина. Зокрема в Луцькому районі таких пунктів 14, де захворіло 15 тварин.

Про це Суспільному розповів начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби в області Анатолій Тимофіюк.

Станом на 6 вересня карантинні обмеження зняли з 24 неблагополучних пунктів, ще в п’яти пунктах карантин триває.

З 12 вересня у Луцькому районі в рамках осінньої кампанії пероральної імунізації вакцинуватимуть диких тварин проти сказу.

Зі слів спеціаліста, приманка має вигляд брикетів розміром 3×5 зі специфічним запахом. Всередині приманки знаходиться капсула (маленький поліетиленовий пакетик) із вакциною проти сказу. Під час поїдання тварина прокушує капсулу й таким чином отримує щеплення. Така антирабічна вакцина безпечна для людей та тварин. Жителів району просять не брати приманки руками, не руйнувати та не переносити в інші місця.

Сказ – одне з найнебезпечніших вірусних захворювань для тварин та людей, спричинене нейротропним вірусом. Це надзвичайно небезпечна хвороба, що супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги недуга закінчується летально. Раніше приманки з вакциною для диких тварин розповсюджували за допомогою авіації. В умовах воєнного стану – це заборонено, тому вакцину будуть розкидати наземним методом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні