Мобільний еквайринг: як з телефона зробити термінал оплати*

0
-3
Мобільний еквайринг: як з телефона зробити термінал оплати*
Перетворити телефон у платіжний термінал може кожен — ця послуга актуальна як для фізичних, так і для юридичних осіб. Це дасть змогу використовувати телефон, щоб приймати оплату карткою. Додаткове обладнання не знадобиться. Таку опцію все частіше обирають власники кафе, ресторанів, торгових точок, служб доставки й таксі. Далі розповімо, як з телефона зробити мобільний термінал і наскільки це вигідно.

Що таке мобільний термінал



ПриватБанк пропонує унікальне рішення: за допомогою спеціального додатку «Термінал» телефон можна перетворити на платіжний термінал. Функціонал цього додатка дає змогу приймати платежі з будь-якої картки — як дебетової, так і кредитної.

Щоб встановити мобільний термінал, знадобиться виконати лише два кроки: завантажити додаток і зареєструватися в його особистому кабінеті. На етапі реєстрації вказується така інформація: номер телефону, email, номер рахунку, вид діяльності магазину, код ЄДРПОУ або ІПН. Вимоги до пристрою мінімальні:

  • операційна система Android;

  • версія системи 8.0 та вище;

  • підтримка NFC-технології.


Мобільний софт для IOS перебуває на етапі розробки. Завантажити додаток можна безкоштовно. За його обслуговування також не стягується абонентська плата. Враховувати варто лише наявність комісії. Усе це робить термінал у телефоні значно вигіднішим, якщо порівнювати зі стаціонарним обладнанням. Крім того, на 100% виключаються ситуації, коли пристрій виходить з ладу.

Як приймати оплату карткою через телефон



Мобільний термінал для розрахунків за функціоналом нічим не відрізняється від звичайного POS-терміналу. Це можна сказати й про те, як відбувається оплата карткою. Для цього знадобиться:

  1. Вказати суму покупки.

  2. За потреби вказати призначення платежу або обрати один з варіантів.

  3. Покупець прикладає картку або гаджет.

  4. Платіж у зашифрованому форматі оброблюється системою.

  5. Якщо транзакція успішна, з’являється повідомлення.



Чек покупцеві можна надіслати на email або в будь-якому месенджері. Клієнти ПриватБанку мають змогу розширити функціонал додатка «Термінал» — для цього необхідно підключити сервіс «Каса». Це дасть змогу:

  • оформлювати повернення товарів;

  • відстежувати історію чеків;

  • підключати нових продавців;

  • оновлювати баланс магазину.

  • Додатково передбачена фіскалізація чеків — інформація про всі платежі передається в податкову та обробляється спеціалістами. Це полегшує товарообіг. Попри те, що за обслуговування додатка абонентська плата не стягується, клієнти завжди мають змогу звернутися до працівників ПриватБанку, якщо виникнуть запитання.


Тарифи на послуги еквайрингу



Якщо з телефона зробити термінал оплати, можна не перейматися абонплатою. Водночас варто враховувати наявність комісії. Вона стягується з кожної транзакції — 1,3% від суми. Незважаючи на комісію, послуги еквайрингу в телефоні вигідніші за встановлення стаціонарного обладнання. Якщо мова йде про звичний POS-термінал, оплата за його обслуговування — 400 грн щомісячно й додатково також стягується комісія 1,3% від суми.

Відсутність абонентської плати за обслуговування — це тільки одна з переваг мобільного термінала. Також можна відзначити:

  • швидкість встановлення й підключення;

  • універсальність: підходить для будь-яких платежів;

  • автоматична обробка та фіскалізація транзакцій;

  • фіксований розмір комісії;

  • відправка чеків в електронному форматі.

  • Мобільний еквайринг доступний кожному. Встановлення та підключення додатка «Термінал» займає лічені хвилини, а його переваги будуть відчутні одразу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні