У які терміни українцям треба встигнути викопати картоплю

0
У які терміни українцям треба встигнути викопати картоплю
Восени городники традиційно збирають урожай різних овочів. З-поміж них особливе місце належить картоплі.

Про це пише 24 канал.

Питання термінів збору картоплі тісно пов'язане з погодою, сорту та кліматичними особливостями регіону. Зазвичай її можна збирати через 2,5-4 місяці після посадки.

Переважно картоплю починають збирати в кінці серпня – на початку вересня. Ранні сорти – навіть вже у середині серпня. А от більш пізні – наприкінці вересня або на початку жовтня.

Ви можете визначити, коли найкраще це робити за певними ознаками. Наприклад, коли бадилля картоплі починає жовтіти та сохнути, це означає, що саджанці формують плоди. При цьому стебла будуть ніби хилитися додолу.

Якщо ви все ще вагаєтесь, можна провести невеличкий експеримент. Дістаньте із землі кілька кущів з різних місць городу. Показником зрілої картоплі буде те, що плоди легко від'єднуються від листя. Також шкірка не буде морщитись, як це буває на молодих плодах.

Зорієнтуватися, копати картоплю чи ні, можна й по терміну. Переважно плоди збирають через 80-100 діб після саджання.

Фахівці переконують, що якщо збирати картоплю занадто рано або пізно, можете втратити урожай. Якщо ви дістали картоплю дуже рано, то ймовірно вона почне швидко псуватися та довго вона не зможе зберігатися.

А от якщо ви все відтягуєте момент збору, то в цьому теж немає нічого хорошого. Тому що плоди можуть змерзнути в ґрунті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні