До Землі летить комета, яку можна побачити тільки раз у житті

1
До Землі летить комета, яку можна побачити тільки раз у житті
За словами астрономів, спостерігачі за небом отримують «рідкісну і захоплюючу можливість» побачити рідкісну комету на власні очі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Іndependent.

Комету Нісімура виявили тільки в серпні, але наблизиться вона до Землі вже за тиждень - незадовго до світанку у вівторок, 12 вересня.

За словами професора Бреда Гібсона, директора центру астрофізики імені Е.А. Мілна в університеті Халла, об'єкт, який рухається в космосі зі швидкістю 240 000 миль на годину (386 242 км/год - УНІАН), вже видно неозброєним оком.

Професор Гібсон сказав, що анарзі Нісімуру можна побачити через годину після заходу сонця і за годину до світанку, якщо подивитися зі сходу на північний схід, в бік серпа Місяця та Венери.

«Кометі потрібно 500 років, щоб здійснити оберт навколо Сонячної системи, Землі - один рік, а зовнішнім планетам - багато десятиліть», - сказав професор.

Відзначається, що комета Галлея, що викликала великий інтерес під час свого останнього візиту до землі в 1986 році, здійснює оберт навколо Сонячної системи за 76 років.

«Тому сказати, що це унікальна можливість побачити Нішімуру, не буде перебільшенням», - каже професор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
злодій ХРЯК жид-порошенко тежж вкрав півтора мільярда доларів в україни за сприяння тих-же жидо-злодіїв крадіїв гонтаревої з яценюком які вкрали з україни не менше як по мільярду доларів і діляться награбленним з трикратним крадієм пенсій жидо-клоуном зеленським щоб їх не саджав на нари а жид-коломоська з зеленським бандитом не поділився і зробили крайнім щоб прикрити себе нічим не кращих за коломойського поки оце бандитське жидо-шобло не сидітиме на разом на нарах правди йпроцвітання в україні небуде!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні