В Україні може спалахнути небезпечне вірусне захворювання

0
В Україні може спалахнути небезпечне вірусне захворювання
Україні може загрожувати спалах кору. Через карантин під час поширення ковіду люди були ізольовані, відтак, прогнозованого на 2021-2022 роки спалаху не було, але тепер ризики зросли.

Про це заявив заступник Міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін у колонці для УП. Життя.

За його словами, через війну РФ проти України не всі діти отримали щеплення вчасно, що і стало підставою говорити про потенційну загрозу спалаху кору.

«Для попередження періодичності великих спалахів необхідно щонайменше 95% щепленого населення від року в рік, тоді як за кілька років до останнього спалаху в Україні та Європі – лише 91% дітей вакцинували у віці одного року. Лише за 12 місяців 2018 року в Україні зареєстрували близько 55 тисяч випадків захворювання та 16 смертей унаслідок цієї хвороби», – наголосив Кузін.

Головний санлікар наголосив, що, всупереч усталеній думці, кір – не «типова дитяча хвороба». Він завжди має важкий перебіг як у маленьких, так і в дорослих пацієнтів.

Ліків проти кору не існує, наголосив заступник міністра. Захистити дитину можна лише шляхом вчасної вакцинації. Кузін зауважив, що кір легко передається від людини до людини і є дуже заразним.

У МОЗ почали серйозну підготовку, щоб запобігти спалаху. Особливо це стосується дітей, оскільки з початком навчального року їм доведеться «відсиджуватися» у бомбосховищах під час повітряних тривог. Тож з липня МОЗ розпочало кампанію з вакцинації. Зазначається, що дітей, які пропустили щеплення, в Україні понад 200 тисяч.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні