Українці можуть залишитися без гарячої води та опалення: що сталося

0
Українці можуть залишитися без гарячої води та опалення: що сталося
Підприємства теплокомуненерго заявляють про неможливість виробляти тепло і гарячу воду через законодавчу колізію.

Про це йдеться у заяві міжгалузевої Асоціації "Укртеплокомуненерго", пише УНІАН.

Затверджений урядом механізм розрахунків за природний газ в рамках ПСО (механізм пільгових цін) призвів до припинення постачання гарячої води в українських містах.

Тепловики заявляють, станом на 1 вересня 2023 року, з якого починають діяти нові умови постачання природного газу, не розроблені та не укладені договори між комерційними банками та підприємствами ТКЕ, які б забезпечили відповідне перерахування коштів. Це може повністю зупинити процес підготовки до опалювального сезону та закупівлю газу для гарячого водопостачання міст України.

"Наразі окремі підприємства ТКЕ вже почали отримувати повідомлення від облгазів про припинення постачання природного газу у зв’язку з відсутністю процедури укладення договорів з комерційними банками, яку мав розробити уряд. Тому з 01.09.2023 р. оператори газорозподільних систем розпочали припинення постачання газу практично на всі котельні ТКЕ. У результаті вироблення теплової енергії для клієнтів стає неможливим", - йдеться у заяві асоціації.

"Укртеплокомуненерго" звернулась листом до премꞌєр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням терміново вжити заходів щодо безперебійного постачання природного газу підприємствам теплокомуненерго.

"Ми дуже стурбовані ситуацією, яка склалась напередодні опалювального сезону, та ще й у воєнний час. Вже сьогодні неповнота рішень уряду призводить до зупинки котелень та припинення гарячого водопостачання мільйонам українців. Цього не можна допускати", - цитує прес-служба президента асоціації Арсентія Блащука.

Він додав, що у самому розпалі завершальний етап підготовки до зими. Критично важливо якомога швидше закупити усе необхідне для роботи обладнання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні