Агент рф на кордоні шпигував за українськими військовими. ФОТО

0
Агент рф на кордоні шпигував за українськими військовими. ФОТО
Служба безпеки України викрила та затримала російського агента, який збирав дані про ЗСУ на Сумщині. Зокрема чоловіка цікавили позиції Сил оборони на кордоні з Росією.

Про це повідомили у прес-службі СБУ в понеділок, 4 вересня.

Мешканець Шосткинського району, що на Сумщині, збирав інформацію, їздячи на власному авто повз позиції ЗСУ на прикордонні. Виїзди шпигун пояснював «робочими поїздками».

«Отримані дані агент відправляв ворогу через один з месенджерів. Крім того, співробітники СБУ задокументували, що фігурант приховано виїжджав на територію РФ, щоб провезти контрабанду і зустрітися з представниками країни-агресора», – повідомили у прес-службі СБУ.

За даними правоохоронців, чоловіка завербували російські спецслужби ще до початку повномасштабної війни проти України. Після 24 лютого 2022 року шпигун продовжив співпрацювати з росіянами.

Співробітники СБУ затримали чоловіка під час того, як він намагався передати розвіддані про Сили оборони окупантам. У нього виявили телефони із перепискою з ФСБ.

Шпигуну оголосили про підозри за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада), ч. 2 ст. 201 ККУ (контрабанда). Йому загрожує довічне ув'язнення. Наразі зловмисник перебуває під вартою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні