Стало відомо, хто з українців може отримати повістку повторно

0
Стало відомо, хто з українців може отримати повістку повторно
В Україні воєнний стан та загальна мобілізація були продовжені до 15 листопада. Частина із військовозобов'язаних можуть повторно отримати повістки.

Про це пише 24 Канал.

Як зазначається, після повномасштабного вторгнення військовозобов'язані або добровільно прийшли в ТЦК, або отримали повістку. Вони пройшли ВЛК та отримали висновок: придатні чи ні до військової служби. Громадяни, які права на відстрочку не мають можуть отримати на вулиці повістку повторно.

Уточнювати облікові дані в ТЦК необхідно впродовж семи днів після будь-яких змін. Проте не рідше, ніж раз на п’ять років.

Саме ж рішення ВЛК дійсно протягом року. Деякі види відстрочки надаються на певний термін ― для навчання на рік, потім треба надавати нову довідку, бронювання діє на шість місяців або поки існують відповідні підстави для установи.

Повістки можуть вручати повторно:
- якщо ВЛК проходили більше як рік тому;
- для перевірки облікових даних;
- для перевірки даних про заброньованого працівника;
- для перевірки обставин на відстрочку;
- для мобілізації.

Водночас повістки будуть видаватися двом категоріям чоловіків:

«Це для людей, які з тих чи інших причин не з'явилися до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані — можливо змінився сімейний стан, кількість дітей, місце проживання. Також це стосується внутрішньо переміщених осіб», – речниця Черкаського ТЦК зазначила Аліна Кривошея.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні